A bűnök megváltásáról karácsony kapcsán

2017. 12. 23.
Sétáltam, merengtem a karácsony közeledtén. Milyen régen vettem már kezembe a Bibliát, gondoltam. Szemlélődtem tovább, leginkább magamban, és hirtelen jött valami világosság. Valami megértés. Nem mondom, hogy megvilágosodás, mert az durva lenne. Tartok tőle, hogy így is elég patetikus lesz, amit írok. Szóval megértettem, hogy hogyan is váltott meg engem Jézus. És mellesleg szerintem másokat is így váltott meg, csak sokan félreértik, mit jelent a bűnök megváltása. Nem vagyok hívő keresztény, de Jézus személye fontos számomra. így veszem magamnak a bátorságot, hogy szabadon értelmezzem az örömhírt, amit hozott. Azt értettem meg, hogy a bűn, a büntetés isteni hatáskör. Nekem, halandó emberként nem kell ezekkel a dolgokkal foglalkoznom. Valahogy így szól hozzám Jézus, ahogyan én hallom: megváltalak téged attól, hogy ítélkezned kelljen magad és mások felett. Megváltalak téged attól, hogy bűnösnek nevezz másokat, és magad. Megváltalak téged a bűn gondolatától, fogalmától, szavától. Hagyd ezt rám, az Istenre, majd én ítélek, ha úgy találom jónak.

Mintha ezt is mondaná nekem: törekedj a szeretetre, és ha elbuksz, ne ítélkezz magad felett. Legyél gyengéd, elfogadó, bátorító magaddal szemben, állj fel, és próbáld újra. Ha másoknak nem sikerül szeretettel lenni a világban, próbáld elkerülni az ítélkezést, gyakorold a türelmet, vagy épp a szeretetet mások felé. Próbáld elkerülni, hogy elítéld, hogy bűnösnek nevezd!

Tudom, hogy bár nem szeretnék, fogok még ítélkezni. Tudom, hogy bár nem szeretnék, fogok még büntetni. De azt is tudom, hogy egyre kevésbé szeretnék. Kedves Jézuska, ugyan nem írtam Neked az idén, de mégis kaptam ajándékot. Azt a megélést, hogy Te segíteni szeretnél nekem abban, hogy egyre kevésbé legyek ítélkező és büntető. Boldog, ítélkezésmentes, szeretetteli karácsonyt mindenkinek!
nagyonzoli.hu | login