Bemutatkozás

2017. 10. 22.
Nagy Zoltán vagyok. Ha címkét keresek, amivel jellemezni akarom magam, ezt mondom: erőszakmentesség kutató. Nagy Zoltán Érdekel az erőszakmentesség a saját magammal való viszonyomban, a kapcsolataimban, és társadalmi szinten is. Kutatom, vizsgálom, tanulom mi járul hozzá az erőszakhoz, illetve mi segít abban, hogy az erőszakmentesség szemlélete érvényesüljön.

Hogy jött mindez?

2012 nyarán néztem meg egy videót a neten, melyen egy piros inges férfi beszélt olyan dolgokról, melyek eszméletlenül felkavartak. Mesélt arról, hogy mik az erőszak gyökerei földünkön, melyek átszövik az életünket, és van mód arra, hogy visszataláljunk egy sokkal békésebb működésmódba, valami sokkal emberibb életvitelbe.

Mint később megtudtam, a férfit Marshall Rosenbergnek hívják, és az erőszakmentes kommunikációról beszélt. Ott rögtön rabja lettem annak a szemléletnek, melyet azóta kutatok, tanulok, és az utóbbi időben már tanítok.

Ezen a weboldalon törekszem megosztani személyes gondolataimat az erőszakmentességről, az erőszakmentes kommunikációról.
nagyonzoli.hu | login